Campanya Vi Novell 2020

La iniciativa del Vi Novell neix anys enrere de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb Denominació d’Origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc.

Enguany, amb la incertesa de saber si seria possible dur a terme una celebració presencial, vam centrar els esforços en la promoció del Vi Novell sobretot en el canal digital.

 

  • CLIENT

    Cellers que formen part del projecte "Vi Novell"

  • ANY D'EXECUCIÓ

    2020

Detalls del projecte:

  • OFICINA DE PREMSA

    Redacció de les notes de premsa, a més del dossier de premsa. Clipping final que inclou totes les aparicions als mitjans de comunicació. Enviament de mostres a periodistes i prescriptors.

  • CAMPANYA DE XARXES SOCIALS

    Gestió de les xarxes socials i implementació d'una estratègia concreta amb continguts virals. Es va crear un relat a través d'Instagram que es va anar desenvolupament a cada publicació. Aquest relat anunciava que el porc Martí havia estat segrestat. Per tal d'alliberar-lo, el segrestador demanava un rescat.

  • PÀGINA WEB

    Gestió de la pàgina web i actualització amb nous continguts setmanalment.

  • RECEPTES DE TEMPORADA MARIDADES AMB VI NOVELL

    Disseny i gestió de l'acció "Receptes de temporada maridades amb Vi Novell". Una de les principals característiques del Vi Novell és la seva versatilitat a l’hora de maridar-lo. Considerat un producte de temporada, és especialment adient per maridar amb altres productes de la temporada com ara els bolets, la carabassa, les carxofes o els calçots. Per tal de donar a conèixer aquesta versatilitat gastronòmica, els cellers que s’emmarquen dins la iniciativa del Vi Novell -Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sanstravé, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina- van preparar una sèrie de maridatges per ajudar als consumidors a l’hora d’enfrontar-se als àpats diaris. Els plats, tots lligats a la cultura gastronòmica popular, es van presentar associats a dos dels vins novells d’aquesta anyada 2020, de manera que tothom pogués triar, o repetir plat, a l’hora de decidir-se per un dels maridatges. Totes les receptes es poden trobar a la pàgina web del Vi Novell.

  • TAST VIRTUAL

    Convocatòria i gestió del tast virtual per a prescriptors de la mà de tots els cellers que promouen la iniciativa del Vi Novell. Cada representat va explicar el seu projecte i va convidar als espectadors a gaudir del seu Vi Novell mitjançant un tast guiat. L’espai va estar conduït per la periodista Eva Vicens, directora dels Premis Vinari.