Neix ‘Suo Tempore’, un oli premium treballat al llarg de dos anys per aconseguir la màxima qualitat

El 10 de desembre es va presentar a Barcelona SUO TEMPORE, un nou oli Premium que neix de la col·laboració de 4 productors de la comarca de Les Garrigues, Lleida, terra de tradició oleica reconeguda arreu del món. La presentació va tenir lloc al restaurant Plata Bistró amb un esmorzar de forquilla elaborat per a l’ocasió i on l’oli ha tingut un paper fonamental. L’acte va estar conduït per Xavier Ayala, sommelier del grup Nandu Jubany qui, mà a mà amb Víctor García, xef de Plata Bistró, va ressaltar les qualitats d’aquest exclusiu oli. 

SUO TEMPORE neix de la convicció que les coses bones requereixen el seu temps, i per això els productors han passat 2 anys cuidant amb molta cura el procés de cultiu de l’olivera -únic cultiu mediterrani que necessita 2 anys per donar el seu fruit- per presentar un producte que compleixi amb la màxima expressió de qualitat que pot obtenir un oli d’oliva verge extra.

Al llarg d’aquests dos anys de treball, els quatre productors que formen part del projecte –Cooperativa La Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d’Arbeca– han compaginat el plaer i la passió per l’oli amb la tecnologia més avançada per aconseguir un oli d’oliva verge extra d’una qualitat excepcional. La profunda dedicació en tot el procés, el tractament natural de l’oliva al llarg del temps, la curosa elaboració i les particularitats de la zona de producció són els trets diferencials de SUO TEMPORE, un oli que compleix amb els requisits de qualitat més exigents, certificats per centres d’investigació capdavanters en recerca i qualitat oleícola com ara l’IRTA, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

L’oli d’oliva verge extra SUO TEMPORE està elaborat 100% amb olives Arbequines, les més característiques de la província de Lleida. En nas presenta aromes de fruita verda, i també s’hi poden torbar notes d’herba fresca, menta i fulles, així com notes de fruits secs com l’ametlla o la nou, amb records vegetals de carxofa i tomaquera. En boca presenta un pas agradable en consonància amb les aromes de fruita verda, i amb un final amarg i picant que, juntament amb un toc astringent, li confereixen l’equilibri idoni.

Dedicació, excel·lència, exclusivitat i origen són els valors que defineixen aquest projecte col·lectiu que neix de la mà del Cluster de l’Oli i impulsat per GLOBALleida, projecte interinstitucional que treballa per contribuir al desenvolupament econòmic, empresarial i territorial de Lleida a través de l’emprenedoria, el suport a la innovació i la competitivitat, i l’impuls de la projecció exterior del territori.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Projectes Innovadors Experimentals.