El ‘CONCArim Barcelona 2022’ tanca les seves portes amb un gran èxit de participació
Amb un gran èxit de participació, i superant les xifres d’edicions passades, la DO Conca de Barberà va tancar la seva ja coneguda jornada professional “CONCArim Barcelona 2022” amb prop de 300 assistents. Després de dos anys, els professionals del sector de la restauració i l’hostaleria, premsa especialitzada i prescriptors del vi es van apropar a la Casa Capell de Barcelona amb la il·lusió no només de tornar a la presencialitat, sinó també de tastar noves referències i anyades de la DO.
La jornada va començar a les 16h amb un tast lliure que s’ha allargat fins a les 20h. Durant tota la tarda, els assistents van poder descobrir l’essència d’una DO marcada per la seva varietat autòctona ‘trepat’ com a bandera i singularitat.
L’acte va comptar amb la presència i participació d’autoritats com la directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells; el president-degà de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), Pere Campos; i l’alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, qui va assistir en qualitat de Consell Comarcal de la Conca de Barberà, en representació de la presidenta Carme Pallàs.
Els assistents van poder tastar més de 80 referències dels 16 cellers participants: Abadia de Poblet, Cara Nord, Celler Carles Andreu, Celler Pla de la Masó, Celler Rendé Masdéu, Celler Rosa Mª Torres, Celler Vega Aixalà, Celler Vidbertus, Clos Montblanc, Familia Torres, Gerida Vins, Josep Foraster, Mas de la Pansa, Vins i Caves Portell i Vins Petxina.
Tast guiat de noves anyades i referències
A primera hora de la tarda es va dur a terme també un tast guiat de noves anyades i noves referències de la denominació d’origen per a un grup reduït d’assistents. El tast va estar conduït per Ricard Sebastià, president de la DO Conca de Barberà, qui va fer una breu introducció i va donar pas als diferents cellers participants per tal que presentessin els seus vins.
Així doncs, es van degustar cinc referències: els vins blancs Susel 2021, de Celler Rosa Mª Torres; i Milmanda 2018, de Familia Torres. A continuació, el rosat monovarietal de trepat Estupendu 2021, de Gerida Vins; i, per últim, es van tastar els vins negres, elaborats també 100% amb trepat, Grillat 2020, de Celler Pla de la Masó; i Font Voltada 2018, d’Abadia de Poblet.