La UAB continua apostant per la formació i la professionalització en l’enoturisme

Comunicació

Comments (0) / 11:10

L’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) segueix apostant per potenciar el talent en la gestió i la promoció enoturística: el proper 20 de maig arrenca la 3a edició del curs online “Especialització en enologia i enoturisme” que ofereix formació bàsica en viticultura i enologia, història del vi i tast de vins, desenvolupament d’un pla estratègic en enoturisme, comunicació i màrqueting especialitzat i tècniques de segmentació de mercats.

La formació va dirigida a graduats en Direcció Hotelera, Turisme, Direcció de Serveis de Restauració i/o Comerç, però també a professionals del sector que desitgin especialitzar-se en aquest àmbit. Els alumnes obtindran els coneixements necessaris per poder gestionar agències i entitats relacionades amb el món vitivinícola, allotjaments en zones vinícoles, cellers o empreses distribuïdores de vins i destil·lats.

El curs d’especialització comptarà amb professionals de referència en el sector com José Luis García, sommelier i professor de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB; Francisco de la Rosa, CEO Cava Torelló; Jordi Alcover, llicenciat en Història, sommelier i director de La Guia de Vins de Catalunya; Silvia Naranjo, sommelier i codirectora de La Guia de Vins de Catalunya; i Sole García Insua, periodista, especialitzada en Comunicació Corporativa i Màrqueting i directora de PCatS Comunicació, agència especialitzada en el món agroalimentari i, especialment, en el sector del vi.

El curs s’organitza en quatre mòduls:

  • Coneixements d’enologia, factors de producció i vinificació, i actualitat del sector”, impartit per Francisco de la Rosa.
  • “Història del vi i la vinya a Catalunya. Origen i evolució. Com entendre el vi i anàlisi sensorial”, a càrrec de Jordi Alcover i Silvia Naranjo.
  • Comunicació i màrqueting especialitzat en el sector del vi i el turisme del vi” impartit per Sole García Insua.
  • Desenvolupament del Pla Estratègic en enoturisme” a càrrec de José Luis García.

 

La formació online comença el proper 20 de maig i s’allargarà fins el 20 de juliol d’aquest mateix any. Un total de 35 places s’han habilitat pels estudiants que prefereixen aquesta modalitat, que els permet realitzar la formació a distància.