|

Wines and the City, Anna Toledano i Glops d’Història, guanyadors del 6è Concurs Bloc DOCat

El dijous 13 de desembre es va celebrar la Gala de lliurament de premis de la 6a edició del Concurs BlocDOCat, impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya des de fa més de 10 anys. L’escenari triat per l’ocasió ha estat l’espectacular sala ‘Salt Terrace’ de l’Hotel W Barcelona, amb la costa barcelonina i el mediterrani com a teló de fons.

Els vencedors d’aquesta 6a edició han estat:

  • En la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Meritxell Falgueras per “Sortiu de l’armari vinícola amb la DO Catalunya”. Ha fet entrega del premi la Sra. Nuria Martí, de Pretty Wines, guanyadora de la V edició del BlocDOCat.
  • En la categoria de Millor imatge sobre #vicatalà i cultura del vi: Anna Toledano, per “Open a bottle of sparkling wine!”. Ha fet entrega del premi el Sr. Salvador Puig, director de l’INCAVI.
  • En la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Oriol Vicente i Glops d’istoria, per “Be dolç, my friend”. Ha fet entrega del premi el Sr. Xavier Pié, president de la Denominació d’Origen Catalunya.

 

També cal destacar els guanyadors de les mencions especials, entregades per Esther Bachs i Josep Sucarrats en representació del jurat:

  • Menció especial als criteris periodístics, grafisme i contingut, en la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Enoturista, per “Visita al celler Marco Abella”.
  • Menció especial a l’espontaneïtat i naturalitat en la categoria de Millor imatge sobre #vicatalà i cultura del vi: Jordi Guillemí, per “Provisió de vitualles”.
  • Menció especial a l’estètica en la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Maria Rosa Ferré Galimany, per “Gotims de Merlot”.
  • Menció especial a la documentació i investigació en la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Alejandro López, per “Vinos D.O. Catalunya”.
  • Menció especial a la qualitat literària en la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Carme Gasull, per “Vins de la Memòria, homenatges líquids emocionants”.

 

Una edició de canvis

L’encarregada de dirigir la gala ha estat Soledad G. Insua, cap de comunicació de la DO Catalunya, que ha volgut destacar l’evolució en les formes de comunicar el vi català i la cultura vitivinícola. Motius pels quals el concurs s’ha reinventat, donant cabuda als nous suports i vies comunicatives vinculades al món digital, però amb una presència cada cop més gran a les xarxes socials.

El president de la DO Catalunya, Xavier Pié, que ha estat l’encarregat del tancament de la gala, ha volgut dedicar també unes paraules a la trajectòria del concurs: “…fa 10 anys, quan ens va arribar la proposta, ens trobàvem en un moment on no existien concursos d’aquest tipus, que unissin de forma tant concreta el periodisme amb el món del vi”. I ha celebrat que, després de més d’una dècada, encara existeixi aquesta aposta de la comunicació de la cultura del vi i sobretot, del vi català.

 

El sopar maridatge

 El sopar maridatge ha comptat amb una selecció de vins DO Catalunya, a càrrec de la sommelier Clara Dalmau, molt encertada i celebrada pels assistents i que ha estat el complement perfecte per al menú dissenyat per l’equip del W Barcelona.

Durant el sopar, a més, els assistents han pogut visionar per les pantalles tots els candidats que s’han presentat al concurs d’enguany. Més d’una setantena d’inscripcions que han convertit aquesta edició en la més participativa.