showroom do montsant
|

La DO Montsant reuneix el sector professional a la Llotja de Mar en una jornada dedicada a l’excel·lència i la identitat

La Denominació d’Origen Montsant ha reunit aquesta setmana prop de 500 professionals del món del vi, la restauració i la gastronomia en la jornada “DO Montsant. Excel·lència i identitat”, celebrada a la Llotja de Mar de Barcelona. L’esdeveniment, organitzat amb l’objectiu de reforçar la presència de la DO dins l’àmbit professional i institucional, ha servit per posar en valor la qualitat, la diversitat i la singularitat dels vins Montsant, que s’han convertit en un referent de prestigi dins i fora de Catalunya.

Durant el showroom, 42 cellers -que representen la major part dels 54 inscrits a la DO- han presentat prop de 250 referències, mostrant la riquesa vitivinícola d’un territori que combina tradició i innovació. Els assistents han pogut tastar les noves anyades i conèixer de prop els projectes que defineixen el present i el futur d’una denominació d’origen que continua creixent en reconeixement i valor afegit. L’afluència i la bona acollida de la jornada demostren l’interès creixent que desperta Montsant entre els professionals del sector, especialment entre sommeliers, restauradors i distribuïdors.

Segons ha destacat Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, la trobada ha estat “una oportunitat per reforçar vincles i posar en valor la identitat dels nostres vins”, subratllant la importància de mantenir una relació directa amb el sector i donar visibilitat al treball de cada celler. L’esdeveniment també ha servit per evidenciar la capacitat de la DO Montsant per transmetre un missatge clar de territori, compromís i qualitat.

Com a complement, la jornada ha inclòs un tast exclusiu de deu vins seleccionats -tres blancs, quatre garnatxes i tres carinyenes- que ha permès aprofundir en l’essència del Montsant i en la connexió entre viticultura, paisatge i identitat. Coincidint amb l’any en què Catalunya ha estat designada Regió Mundial de la Gastronomia, el tast s’ha acompanyat d’una proposta gastronòmica pensada per ressaltar el diàleg entre el vi i la cuina, dos elements inseparables de la cultura del territori.

La jornada a la Llotja de Mar ha consolidat la DO Montsant com una denominació capaç d’unir excel·lència i autenticitat, demostrant que el futur del vi passa per seguir apostant per la qualitat, la proximitat i la identitat com a principals senyes de valor del territori i de la seva gent.