Ruta de la Sega DOP Arròs del Delta
| |

Hem presentat la Ruta de la Sega: una finestra al cor del Delta de l’Ebre i a la seva cultura arrossera

Aquest passat mes de maig vam preparar la presentació de la primera Ruta de la Sega impulsada per la Denominació d’Origen Protegida Arròs del Delta de l’Ebre. I ho vam fer en un escenari excepcional com és el Time Out Market Barcelona. Aquesta iniciativa, que neix en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, té com a objectiu posar en valor les festes tradicionals que celebren la fi de la sega de l’arròs al Delta i projectar-les més enllà del nostre territori.

L’acte de presentació va estar presidit pel president de la DOP, Marcel Matamoros, i pel conseller d’agricultura, Òscar Ordeig, acompanyats d’altres autoritats i representants del sector. I com no podia ser d’una altra manera, vam voler posar l’arròs al centre també des del paladar, amb una proposta gastronòmica a càrrec del xef ebrenc Fran López, distingit amb dues estrelles Michelin. El tast va ser una experiència que va fer honor a la qualitat del producte i a la riquesa de la cuina que l’envolta.

La Ruta de la Sega busca relligar les festes populars que des de fa anys se celebren a municipis com Amposta, l’Ampolla, Camarles, la Ràpita, l’Aldea, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. L’objectiu és unificar i donar projecció a totes aquestes iniciatives sota un mateix paraigua, amb una imatge simbòlica i potent: el vol d’un globus aerostàtic que sobrevola els camps d’arròs, servint de fil conductor per mostrar al món la bellesa natural del Delta i la tradició que protegeix el segell DOP Arròs del Delta de l’Ebre.

La Ruta de la Sega se celebrarà del 7 de setembre fins al 12 d’octubre. Aquells que hi vulguin apropar-se, podran viure de prop aquesta experiència única, descobrir el patrimoni natural a través del paisatge, així com el valor històric i cultural del conreu de l’arròs, la riquesa gastronòmica que gira al voltant d’aquest producte, i el caliu humà dels pobles de la zona.

L’objectiu del projecte és mostrar que l’arròs del Delta de l’Ebre és molt més que un ingredient: és història, és territori, és identitat. I, sobretot, és fruit d’un treball col·lectiu que des de fa dècades aposta per la qualitat i l’orgull de pertinença.