DO Tarragona Congrés Romesco 2025
|

Els vins de la DO Tarragona seran protagonistes al I Congrés Tècnicocultural del Romesco

Professionals de la gastronomia i els vins, els pròxims 1 i 2 d’octubre teniu una cita a Tarragona: arriba el primer Congrés d’Investigació Tècnicocultural del Romesco al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, on els vins de la DO Tarragona jugaran un paper protagonista.

El romesco i el vi es troben en aquesta cita

Aquest congrés no és només una trobada de cuiners i gastrònoms. És una celebració del que som, del que mengem, i de com ho fem. El romesco, un gran clàssic de la nostra cuina, es reivindica com a patrimoni cultural… i el vi de la terra no podia faltar a la festa.

La DO Tarragona serà l’encarregada de posar el vi a les propostes gastronòmiques que es presentaran al congrés. Però no es tracta només de beure: es tracta d’entendre com mariden, com es complementen, i com junts expliquen la història d’un territori.

El dia 1 d’octubre tindrà lloc una xerrada al voltant del maridatge: com podem combinar el romesco amb diferents vins de la DO Tarragona? El tipus de plat, la textura, la intensitat i altres matisos ens poden ajudar a decidir-nos. Una ocasió ideal per descobrir combinacions sorprenents i agafar idees per pròxims àpats. L’endemà, 2 d’octubre, la presidenta de la DO Tarragona, Maria Rosa Blanch, participarà en una taula rodona amb altres representants de productes locals amb DO. Parlaran de cuina, cultura i d’aquells productors de proximitat que fan possible que puguem gaudir d’aquests sabors tan nostres.

Durant els dos dies de congrés, a més, en els àpats hi estaran presents els vins de la DO Tarragona. Els assistents a més tindran l’oportunitat de parlar amb representants de la DO que els aproparan i els endinsaran en les característiques que defineixen els seus vins. 

Ja fa anys que la DO Tarragona col·labora amb productes del territori, n’és un exemple les populars jornades ‘Romescus & Macabeus’, que ja porten nou edicions celebrant aquesta unió entre el vi i el romesco.

I el cartell del Congrés? De primer nivell

El congrés també comptarà amb grans noms de la cuina i la cultura com Eduard Xatruch (restaurant Disfrutar, 3 estrelles Michelin), Jordi Vilà (restaurant Alkimia), Maria Nicolau o l’historiador de l’art Damià Amorós. A més, hi haurà ponències, showcookings, debats i espais de networking per a professionals i aficionats.Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través del web oficial del congrés.