La cuina del paisatge del Priorat: sabors amb arrels
El Priorat es prepara per viure les primeres Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Paisatge. Una iniciativa que posa a taula tot el que la comarca és: territori, tradició i identitat col·lectiva.
Sota el lema “La cuina del Priorat és paisatge a taula”, més de 20 bars i restaurants oferiran plats, menús i tapes elaborats amb productes locals i de temporada, cuinats amb mètodes de tota la vida. Receptes d’aprofitament, d’enginy i emoció transmeses de generació en generació, de mares a filles.

Durant gairebé dos mesos, exactament de l’11 d’octubre al 8 de desembre, pobles i cellers s’ompliran d’activitats per reivindicar una cuina d’arrel: truites amb suc, conill amb cargols, potaco, rebosteria conventual, fruits secs, vins rancis i dolços…
Les jornades també homenatgen productors, comerciants i cuiners del Priorat que mantenen viva l’essència de la comarca.
A les jornades s’hi sumen cites que ja formen part de la identitat del territori, com el Tasta Porrera, la Festa del Vi Novell del Celler Masroig, la Fira de Sant Andreu de Falset, el Tast de Santa Bàrbara de Bellmunt i les tradicionals Festes de l’Oli Nou de la zona.
Parlar de la cuina del Priorat és parlar de la terra i dels seus cultius mil·lenaris, és parlar de l’oli i el vi, dels sabors que han anat cosint història, i d’una comunitat lluitadora. Si t’apassiona la bona cuina i vols descobrir el Priorat a través dels seus sabors, apunta’t aquestes dates i vine a viure les 1es Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Paisatge. Un espectacle a taula per descobrir-ho amb els cinc sentits.