Arrenca la 4a edició del curs d’Especialització en Enologia i Enoturisme de la UAB
La quarta edició del curs online d’especialització en enologia i enoturisme de la Universitat Autònoma de Barcelona arrenca aquest pròxim dilluns 18 de maig, i s’estendrà fins al 18 de juliol. El curs, organitzat per l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, està dirigit tant als graduats de l’escola, com a aquells professionals del sector que desitgin especialitzar-se en l’àmbit de l’enoturisme, un sector en expansió tant a Catalunya com a Espanya.
Entre les novetats que presenta aquesta quarta edició està l’aposta decidida per incrementar la interacció entre professors i alumnes. Així, cada setmana, els alumnes podran assistir a dues classes en directe amb els diferents professors a través de les plataformes digitals de la Universitat.
En aquesta quarta edició, la formació s’estructurarà en tres mòduls i un projecte final de curs. Cada un dels mòduls estarà coordinat per un membre del professorat, conformat en la seva totalitat per professionals del sector en actiu.
El primer dels mòduls, ‘Coneixements d’enologia, factors de producció i vinificació’, anirà a càrrec de Paco de la Rosa, enòleg de Caves Torelló. El mòdul centrat en la ‘Història i Cultura del Vi a Catalunya. Origen i evolució. Anàlisi sensorial’ recau un any més sobre Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, responsables de La Guia de Vins de Catalunya, mentre que el mòdul sobre ‘Comunicació i Màrqueting’ tornarà a tenir com a responsable a Sole G. Insua, la directora de PCatS.
Pel que fa al projecte final de curs, José Luis García, professor i sommelier de l’Escola de Turisme de la UAB, serà l’encarregat de guiar als alumnes en el desenvolupament d’un Pla Estratègic en Enoturisme. Un treball que podran desenvolupar gràcies als continguts pràctics i actuals que l’escola posa a l’abast de l’alumnat.
Aquest curs suposa una gran oportunitat per als professionals del sector, que poden ampliar i actualitzar les seves capacitats estratègiques, i aprendre a aplicar amb eficiència accions comunicatives per gestionar de manera òptima una entitat enoturística.