Jornada professional DO Tarragona i Galeria dels Macabeus
La Denominació d’Origen Tarragona presenta avui els seus vins als professionals de la restauració, distribució, botiga especialitzada i sumilleria de Tarragona, en la que és la primera jornada professional de la temporada per a la DO.
L’acte té lloc al Centre Tarraconense El Seminari (carrer de Sant Pau, 4) des de les 16:30h a les 20:30h, i els assistents podran gaudir d’una seixantena de referències dels 18 cellers que hi participen de la jornada: Biopaumerà, Cava Vives Ambròs, Celler Mas Bella, Celler Mas del Botó, Celler Mas Vicenç, Celler Pallarades, Celler Pedrola, Celler Suñer, Cellers Blanch, Cellers Unió, De Muller, Estol Verd Celler, Grup Fruiter Benissanet, Magrinyà Calaf, Mas d’en Baiget, Molí de Rué, Vins Petxina i Vinya Janine.
A la jornada està prevista l’assistència de Montserrat Adan, 1a tinenta d’alcalde i consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Tarragona; Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona; Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona; Mateu Montserrat, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp; i Josep Maria Rovira, president de la Cambra de Comerç de Valls, entre altres representants d’institucions lligades al món del vi.
La Galeria dels Macabeus
A la jornada professional hi haurà també un espai propi dedicat als vins elaborats amb macabeu, la varietat emblema de la DO Tarragona, i que enguany ha representat el 70% de la verema de varietats blanques a la DO, i el 57% del total de quilos veremats.
A la Galeria dels Macabeus, els assistents podran tastar més d’una desena de vins elaborats 100% amb macabeu: Naïf Blanc Àmfora 2022, de Cava Vives Ambròs; Bella Blanc Macabeu 2022, de Celler Mas Bella; Castell Tallat 2022 i Colldecabra 2022, de Celler Mas Vicenç; El Pipa 2021 i Macabelius 2022, de Celler Pallarades; Macabeu de Ginestar 2022 i Acàcia 2022, de Celler Suñer; Pont Fosc 2021, de Cellers Blanch; Roureda Macabeu 2022, de Cellers Unió; Ancestral Macabeu 2022, d’Estol Verd Celler; Ennis Blanc 2022 i Llims Blanc 2022, de Grup Fruiter Benissanet; i Sol i Serena, el Vimblanc de Molí de Rué.
Tast guiat de macabeus
Al llarg de la tarda hi haurà també un tast guiat per la presidenta de la DO Tarragona, Maria Rosa Blanch, i alguns dels cellers presents a la jornada professional. L’objectiu és que els professionals coneguin de primera mà els vins que s’elaboren sota el segell de la DO Tarragona, i en especial aquells elaborats amb macabeus, i que es podran trobar també a la Galeria dels Macabeus.