La DO Montsant organitza un tast per a professionals en el marc de la Setmana del Vi Català
La Denominació d’Origen Montsant se suma a la primera edició de la Setmana del Vi Català, que se celebra del 9 al 15 de novembre. I ho fa mitjançant un tast adreçat als professionals de la sumilleria.
Sota el títol Els #VinsMontsant com mai els havies tastat, els participants podran tastar fins a deu referències de garnatxes i carinyenes de diferents cellers, i representatives de les sis zones que conformen la DO Montsant.
Els tastos, que seran en format digital, tindran lloc els dies 12 i 13 de novembre, i estaran conduïts per quatre grans professionals lligats a diferents projectes de la DO Montsant. Dijous 12, el tast el guiaran Anna Casabona, del Celler de Capçanes, i Joan Asens, d’Orto Vins. I divendres 13 serà el torn de Pep Aguilar, de Celler Comunica i Sergi Montalà, d’Estones Vins.
L’objectiu d’aquests tastos és fer partícips als professionals de la restauració de la forma de treballar a la DO Montsant, i dotar-los de coneixements específics sobre la DO així com d’eines pròpies de cara a obtenir els millors ambaixadors dels vins Montsant en el seu àmbit laboral.
Divendres 13, el dia Montsant dins la Setmana del Vi
Dins dels molts actes que s’organitzen amb motiu de la Setmana del Vi, hi haurà espais destinats a parlar de cada una de les DO vinícoles catalanes. Divendres 13, a partir de les 18:20h, serà el torn de la DO Montsant, amb una entrevista a Pilar Just, presidenta de la DO, qui estarà acompanyada pel celler guanyador del Vinari d’Or de la darrera edició, el Celler de Capçanes, representat per Anna Rovira, enòloga del celler.
L’entrevista es podrà seguir online a través de la pàgina web de la Setmana del Vi, i estarà conduïda per la periodista Judith Cortina, cofundadora del web de vins i viatges Enoturista.