[:ca]Campanya #FansDOTerraAlta[:es]Campaña #FansDOTerraAlta[:]

[:ca]Viralitzar és l’objectiu de qualsevol campanya de difusió on-line. Si bé no hi ha secrets ni una fórmula infal·lible, si que hi ha elements que ens hi aproximen. Des de PCatS gestionem la comunicació on-line de la Denominació d’Origen Terra Alta, i també els serveis d’oficina de premsa. En l’àmbit on-line el nostre objectiu és fer créixer la comunitat a través de la xarxa que coneix, reconeix i segueix els vins d’aquest segell de qualitat. I realitzar una campanya digital és una forma d’arribar a pics importants de difusió. D’aquí va sorgir la idea #fansDOTerraAlta. El primer que cal per viralitzar és un bon producte: els vins de la DO Terra Alta i la seva varietat emblemàtica: la garnatxa blanca.

Hi ha elements que se sumen al valor essencial de qualitat del producte i que ajuden a viralitzar. S’ha de posar en valor tot allò que envolta la marca: en aquest cas la seva història, el seu paisatge, les personalitats que hi han estat o estan vinculades. Els vins terraltins han estat glossats per personalitats com el conegut pintor malagueny Pablo Picasso, que va viure durant dos anys a la localitat terraltina d’Horta de Sant Joan, i l’escriptor Joan Perucho. I si la història té un pes important – encara més amb aquests padrins- l’actualitat també en té. Per això vam pensar que tots aquells personatges populars que ja gaudien de la qualitat dels vins terraltins s’havien de donar a conèixer. I aquesta és l’essència de #fansDOTerraAlta i el reclam per a les xarxes socials i els mitjans: diferents personatges populars donen a conèixer la seva preferència per la DO Terra Alta en una campanya de vídeos.

Els implicats en aquests videos són Victor Amela, que ja havia escrit i descrit aquesta comarca i els seus vins, entre d’altres personalitats del món la cultura, la cuina i la comunicació com ara David Carabén de Mishima,  la periodista Empar Moliner i el cuiner Jeroni Castell, distingit amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Les Moles (Ulldecona).

El primer resultat és immillorable: “Trio DO Terra Alta i no un altre perquè m’agrada molt tirar cap al sud”, ens diu Amela en el vídeo que dóna el tret de sortida a la campanya #fansDOTerraAlta. Ara és el moment d’aquesta comarca ebrenca, la gran desconeguda durant massa temps com ens explica Amela: “És un dels pocs llocs a Catalunya on pots descobrir vins espectaculars i poder dir al món aneu a la Terra Alta i descobrireu uns vins boníssims”. Calia comunicar tot això i, es tracta només el primer vídeo!

Els vídeos de la campanya es podran veure tant al web de la DO Terra Alta com a les seves xarxes socials.[:es]Viralizar es el objetivo de cualquier campaña de difusión on-line. Si bien no hay secretos ni una fórmula infalible si que hay elementos que nos aproximan. Recientemente hemos empezado a gestionar la comunicación on-line de la Denominació d’Origen Terra Alta, y también los servicios de oficina de prensa. En el ámbito on-line nuestro objetivo es hacer crecer la comunidad que a través de la red conoce, reconoce y sigue los vinos de este sello de calidad. Y realizar una campaña digital es una forma de llegar a picos importantes de difusión. De aquí surgió la idea #fansDOTerraAlta. Lo primero que hace falta por viralizar es un buen producto: los vinos de la DO Terra Alta y su variedad emblemática: la garnacha blanca.

Hay elementos que se suman al valor esencial de calidad del producto y que ayudan a viralizar. Se tiene que poner en valor todo aquello que rodea la marca: en este caso su historia, su paisaje, las personalidades que han estado o están vinculadas. Los vinos de la Terra Alta han sido glosados por personalidades como el conocido pintor malagueño Pablo Picasso, que vivió durante dos años a la localidad de Horta de Sant Joan -Terra Alta-, y el escritor Joan Perucho. Y si la historia tiene un peso importante – todavía más con estos padrinos- la actualidad también lo tiene. Por eso pensamos que todos aquellos personajes populares que ya disfrutaban de la calidad de los vinos de la Terra Alta se tenían que dar a conocer. Y esta es la esencia de #fansDOTerraAlta y el reclamo para las redes sociales y los medios: diferentes personajes populares dan a conocer su preferencia por la DO Terra Alta en una campaña de vídeos.

Los implicados en estos videos son Victor Amela, que ya había escrito y descrito esta comarca y sus vinos, entre otros personalidades del mundo la cultura, la cocina y la comunicación como por ejemplo David Carabén de Mishima, la periodista Empar Moliner y el cocinero Jeroni Castells, distinguido con una Estrella Michelin por su restaurante Les Moles (Ulldecona).

El primer resultado es inmejorable: “Elijo DO Terra Alta y no otro porque me gusta mucho tirar hacia el sur”, nos dice Amela en el vídeo que da el pistoletazo de salida a la campaña #fansDOTerraAlta. Ahora es el momento de esta comarca de Terres de l’Ebre, la gran desconocida durante demasiado tiempo como nos explica Amela: “Es uno de los pocos lugares en Catalunya donde puedes descubrir vinos espectaculares y poder decir en el mundo id a la Terra Alta y descubriréis unos vinos buenísimos”. Había que comunicar todo esto y ¡se trata sólo el primer vídeo!

Los vídeos de la campaña se podrán ver tanto en la web de la DO Terra Alta como sus redes sociales. ¡No os los perdáis![:]