[:ca]Bohèmia, els Vinòmics a la pantalla gran [:es]Bohèmia, los Vinómics en la gran pantalla[:]

[:ca]Bohèmia és un curt basat en el vinòmic homònim de David Morancho, i un dels projectes estrella de la DO Catalunya per a aquesta temporada. L’estrena va ser a l’emblemàtica sala de cinema Phenomena de Barcelona. El curtmetratge està dirigit per la cineasta Anna Petrus i produït per Jordi Comellas, productor i director del Zoom Festival i president de Catalunya Film Festivals.

Bohèmia és la història del petit Fermí qui, a la Catalunya rural dels anys 20 veu com canvia la seva vida amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.

El treball cinematogràfic és fidel al còmic, tot ajustant la història de Morancho al llenguatge audiovisual. El tractament dels colors n’és una mostra evident d’aquesta fidelitat, així com l’exhaustiu treball de càsting per tal de trobar als actors que més s’aproximessin als personatges del còmic que va tancar la primera edició d’aquest projecte que marida vi i còmic, i que la DO Catalunya va posar en marxar per tal de fer difusió de la cultura del vi mitjançant altres expressions culturals.

Després de la seva presentació oficial a Barcelona, el curt viatjarà per participar a diferents festivals nacionals i internacionals de cinema i curtmetratges amb l’objectiu de difondre l’obra audiovisual, alhora que la cultura del vi, la base d’aquest projecte i part indivisible de la nostra cultura mediterrània.[:es]Bohemia es un corto basado en el vinómic homónimo de David Morancho, y uno de los proyectos estrella de la DO Catalunya para esta temporada. El estreno fue en la emblemática sala de cine Phenomena de Barcelona. El cortometraje está dirigido por la cineasta Anna Petrus y producido por Jordi Comellas, productor y director del Zoom Festival y presidente de Catalunya Film Festivals.

Bohemia es la historia del pequeño Fermí quien, en la Catalunya rural de los años 20 ve como cambia su vida con la llegada de Anna Mir, una pintora que despierta en el adolescente la pasión por el arte y la pintura, al tiempo que él le descubre a ella el único mundo que conoce: el de las viñas y el vino.

El trabajo cinematográfico es fiel al cómic, ajustando la historia de Morancho a un nuevo lenguaje: el audiovisual. El tratamiento de los colores es una muestra evidente de esta fidelidad, así como el exhaustivo trabajo de casting, llevado a cabo para encontrar a los actores que más se aproximaran a los personajes del cómic que cerró la primera edición de este proyecto que marida vino y cómic, y que la DO Catalunya puso en marcha para hacer difusión de la cultura del vino a través de otras manifestaciones culturales.

Después de su presentación oficial en Barcelona, el corto viajará para participar en diferentes festivales nacionales e internaciones de cine y cortometrajes con el objetivo de difundir la obra audiovisual, pero también la cultura del vino, la base de este proyecto y parte indivisible de nuestra cultura mediterránea.[:]