|

La Vinícola del Priorat presenta 4 nous vins de vila en un acte celebrat a la Cartoixa d’Escaladei

Vinícola del Priorat va presentar el passat dia 9 de juny 4 nous vins de vila en un acte celebrat al refetor de la Cartoixa d’Escaladei. La presentació s’emmarcava dins dels actes del 10è aniversari de la fusió de les cooperatives que conformen Vinícola del Priorat i que, a més, es troben celebrant el centenari de la seva fundació.

L’acte de presentació, conduït per Joaquim Sabaté, gerent de Vinícola del Priorat, va arrencar amb els discursos de Salustià Àlvarez, president de la DOQ Priorat, Jordi Agràs, Director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de Tarragona, i Ramon Grau Llorens, president de Vinícola del Priorat.

Després de la presentació del nou vídeo promocional sobre la Vinícola, Sabaté va donar pas al tast dels 4 vins de vila: La Vilella Baixa 2016, La Vilella Alta 2016, El Lloar 2016 i Gratallops 2016. 100% Samsó en el cas de La Vilella Baixa i El Lloar, i un cupatge de Garnatxa i Samsó en el cas de les altres dues referències. El tast va ser guiat per Sandra Estévez, enòloga de Vinícola del Priorat, i Toni Alcover, enòleg i professor a l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana de Falset.

Els assistents van poder gaudir durant el tast de la música en directe del pianista Lluís Capdevila, acompanyada també d’un muntatge audiovisual projectat sobre la façana de l’històric monument, i que va servir per retre homenatge a les persones que hi ha darrere de la Vinícola del Priorat: els viticultors i viticultores que fan possible que la cooperativa continuï el seu camí.

Un cop finalitzat el tast dels 4 vins de vila, en Joaquim Sabaté va aprofitar l’acte per avançar un altre dels nous projecte de la Vinícola: la presentació de 3 nous monovarietals. 3 vins inspirats en viticultors de la zona i que, un cop més, pretenen ser un homenatge als nadius de la comarca i als pagesos de tota la vida: Nadiu El Macià, 100% Garnatxa blanca; Nadiu Lo Bonet, 100% Samsó; i Nadiu La Simó, 100% Garnatxa negra.

Vinícola del Priorat és l’única cooperativa de la DOQ Priorat formada per productors pagesos que gestiona íntegrament el procés de producció, elaboració i comercialització del vi. Formada per uns 140 socis productors, i amb un total de 210 hectàrees de vinya i 320 d’olivera, els productors treballen vinyes de petites dimensions i amb una baixa producció per cep. L’orografia del Priorat, el conreu en costers amb pendents que poden arribar a superar el 30%, el sòl de llicorella i l’edat avançada de les vinyes marquen l’excepcionalitat de les seves produccions.