Celebrem el centenari de La Borgenca

Comentaris tancats a Celebrem el centenari de La Borgenca / 11:05

La cooperativa La Borgenca, situada a les Borges Blanques, va celebrar el passat dissabte 3 de novembre un acte en commemoració del seu centenari, organitzat des de PCatS Comunicació (convocatòria, organització, logística i protocol). La jornada commemorativa va començar al matí amb unes portes obertes de les seves instal·lacions, una exposició de tractors de diferents èpoques i una degustació dels productes d’elaboració pròpia, com diferents tipus de vermuts, a més de sucs de pera i poma.

L’acte institucional va tenir lloc a la pròpia cooperativa i va comptar amb la presidència de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà; el president de La Borgenca, Joan Manel Torné; l’alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir; el director general del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), Carmel Mòdol;   el director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida, Ferran de Noguera; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC),  Ramon Sarroca; i el cap d’oficina del DARP de les Borges Blanques, Llorens Canela.

Diferents membres de la Junta de La Borgenca van acompanyar a la comitiva al pati interior per descobrir la placa commemorativa del centenari de la cooperativa. Posteriorment, es van dirigir a la Sala de Juntes per donar pas a l’acte institucional.

Teresa Jordà va agrair a l’entitat “per cent anys de cooperativisme, de tenacitat, de treball, d’il·lusió i de constància a favor de la societat i de l’economia”. Joan Manel Torné va recordar la història de La Borgenca i va explicar que l’objectiu és la modernització de les instal·lacions i de la imatge, a més de l’adaptació a noves formes de comercialització.  El President de La Borgenca va presentar el restyling de la marca de La Borgenca, realitzat per PCatS amb l’objectiu de modernitzar la seva imatge sense perdre l’històric i els seus elements més icònics.

Enric Mir va posar de manifest que la majoria de les famílies del poble estan relacionades d’alguna manera amb la cooperativa i va voler recordar a Josep Benet per la seva tasca al capdavant de La Borgenca.

A continuació es va donar pas a un dinar de celebració, organitzat al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques, que va comptar amb l’assistència de més de 500 persones i va quedar coronat amb el pastís del centenari. L’ambient distès i festiu va anar augmentant un cop acabat el dinar, moment en que es va amenitzar la festa amb el monòleg de Lo Pau de Ponts (Pau Pinós), jove cantautor i youtuber. L’acte va finalitzar amb música i balls per part de l’Orquesta Excelsior amb versions de les cançons més populars.