Més de 700 persones celebren l’arribada del Vi Novell al Celler Masroig

Celler Masroig DO Montsant

Comments (0) / 9:57

Més de 700 persones han assistit a la Festa del Celler Masroig d’aquest cap de setmana, dissabte 17 de novembre, per tastar la primera bóta de Vi Novell d’enguany, durant la que ja és 9a edició d’una Festa consolidada a la DO Montsant i que aquest any es vincula a la dita “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”. Tanmateix, la Festa del Vi Novell del Celler Masroig d’enguany ha apostat per un canvi d’horari (ha passat al vespre / nit) i de programa, buscant ampliar el seu públic i seduir als consumidors més joves, amb una gran acceptació.

“Pel Celler Masroig la Festa del Vi Novell és la festa més important de totes, és la que ens ha ajudat a posicionar-nos. El que ens agrada és que convidem a la gent que ja coneix el vi, que el gaudeixi, i a la que no, que s’aproximi al món del vi. A més, hem canviat d’horari, hem passat a la nit per donar una altra imatge perquè volem arribar a més públic, ja pensant que l’any que ve serà el desè aniversari de la Festa del Vi Novell”, assegura Marta Anguera, responsable de Màrqueting i Comunicació del celler.

La Festa ha tingut lloc dissabte, a partir de les 18:30 hores, i ha comptat amb en Joan Reig, bateria d’Els Pets, com a padrí de l’edició ple d’elements autobiogràfics, ja que els seus pares eren viticultors, i alternant amb algunes cançons del seu primer disc en solitari, per animar als assistents que esperaven impacients tastar el nou vi.

Reig va voler arrencar el seu pregó fent un homenatge a viticultors i elaboradors del Masroig: “Celebrem que s’ha acabat la verema i, a punt d’espinjolar la bóta, és un motiu de Festa, fem-nos dignes hereus de la nostra història, dels que ens han precedit, de les dones i dels homes que han dibuixat aquesta terra del Masroig amb la vinya: aquests ceps que, com una obra d’art ben viva, cada estació ens regalen un color diferent”.

Un cop finalitzada l’actuació, es va donar pas a un dels moments més esperats de la festa, que és quan el padrí ha d’espinjolar la bóta del Vi Novell, una tradició que es realitza des de fa generacions i que s’ha mantingut fins a dia d’avui, generant gran expectació i curiositat entre els assistents més joves. La bóta va permetre omplir unes 2.500 copes de vi aproximadament, que es podien acompanyar amb unes tapes gastronòmiques a preus populars d’embotits i pinxos de la “Carnisseria Nogales”, molt coneguda a la zona.

La festa va continuar amb el concert del grup d’estil folk Germà Negre, que van animar l’ambient amb cançons del seu nou disc “Molt de porc i poca salsitxa”. L’acte va acabar amb  música per part d’un DJ pels qui encara volien gaudir de la jornada durant la nit.

 

Homenatge a la cultura i la tradició

L’11 de novembre, festa de Sant Martí, es dona la benvinguda al primer vi de la temporada, conegut com Vi Novell, que té només uns mesos d’envelliment. Tradicionalment, al mes de novembre s’’espinjola la bóta per tastar el vi de la verema de l’estiu, un homenatge a la cultura catalana que es realitza des de fa generacions, coincidint amb la celebració de la matança del porc. Realitzar la Festa del Vi Novell és un homenatge a la tradició vitivinícola, una rebuda al vi nou, que donarà les primeres notes de com seran els vins de l’anyada.