Més de 600 professionals tasten els vins Montsant a Barcelona
Ahir es va celebrar a la Casa Llotja de Mar de Barcelona la jornada professional de la Denominació d’Origen Montsant, on van participar més de 600 professionals de la restauració i l’hostaleria de Barcelona i àrea metropolitana, a més de prescriptors i premsa especialitzada.
A la jornada hi van participar 41 cellers i els assistents van poder tastar i conèixer de primera mà més de 200 referències d’Acústic Celler, Agrícola d’Ulldemolins, Alfredo Arribas, Capafons-Ossó, Celler Anguera Domènech, Celler Cairats, Celler Cal Bessó, Celler Cedó Anguera, Celler Comunica, Celler Cooperatiu Conudella de Montsant, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler Laurona, Celler Mas de l’Abundància, Celler Mas de les Vinyes, Celler Masroig, Celler Noguerals, Celler Pascona, Celler Serra Major, Celler Vendrell Rived, Celler Vermunver, Cellers Can Blau, Cellers Joan d’Anguera, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Cingles Blaus, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, El Vi dels 20, Estones Vins, Josep Grau Viticultor, Orto Vins, Portal del Montsant, Ronadelles – Cap de Ruc, Serra & Barceló, Sileo, Sindicat La Figuera, Venus La Universal, Vinyes Compte, Vinyes d’En Gabriel i Vinyes Domènech.
A més del showroom, durant la tarda es van portar a terme també dos tastos dirigits centrats en els estudis de zonificació de la DO Montsant, i que van ser molt demandats pel públic assistent a la jornada. Conduïts per Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, i Sergi De Lamo, director general del VITEC, els participants van poder tastar 8 vins de microvinificacions, 4 de Garnatxa negra i 4 de Carinyena, de diferents viticultors de la DO Montsant per tal d’apreciar les diferències existents entre Garnatxes i Carinyenes provinents de les diferents zones en què s’estructura la DO Montsant.