Més de 3.300 degustacions venudes a la Festa del Vi Novell a Barcelona

La segona edició de la Festa del Vi Novell, celebrada aquest cap de setmana a Barcelona, ha aconseguit un dels seus objectius: portar a la ciutat el vi novell i fer-la partícip d’una tradició que continua estant molt viva als pobles.

Més de 1.200 persones van passar pels jardins del Palau Robert on es van servir prop de 3.500 degustacions dels 10 vins novells que elaboren els 9 cellers participants (Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina), doblant així les xifres de l’any passat.

A les 11h arrencava la festa de la mà de Salvador Puig, Director General de l’INCAVI, Mònica Perelló, de Sarral, en representació dels cellers, i el xef Nandu Jubany, padrí d’aquesta segona edició. Al llarg de tot el dissabte, els assistents van poder gaudir del vi novell i maridar-lo amb una proposta gastronòmica de productes locals i de temporada com ara els Embotits Salgot, els Formatges Betara i les avellanes de la Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus, que també hi van participar de la festa.

 

Sobre el Vi Novell

Aquest projecte col·lectiu neix de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb denominació d’origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada.