Llibres i còmics sobre el món del vi per Sant Jordi 2018

Llibres i còmics sobre el món del vi per Sant Jordi 2018

[:ca]Un any més arriba Sant Jordi a Catalunya, un dels dies més bonics i especials, on les roses i els llibres són els protagonistes als carrers, botigues, escoles, xarxes socials, etc.

Per això, des de Pcats hem pensat escriure un post en el que recomanem algunes de les novetats literàries d’enguany, relacionades, com no podia ser menys, amb el món del vi que, com ja sabeu, ens inquieta i apassiona a la vegada.

La primera recomanació per aquest Sant Jordi és un còmic sobre el món del vi, Vinòmics -creat per diversos autors-, l’aposta que ha fet la DO Catalunya per a fusionar dos sectors ben diferents, el còmic i el vi. Fa dos anys iniciava un projecte en el qual maridava còmics i vins mitjançant l’obra de diferents il·lustradors. Les seves històries, publicades inicialment a la web de la DO, són ara recopilades en un llibre per Norma Editorial que, segur, farà les delícies de tots els amants del vi i el còmic.

En la mateixa línia mencionem La Cata, de Roald Dahl, un llibre il·lustrat que s’ha convertit ja en tot un clàssic per als amants del vi. Un dels més brilliants relats de Dahl, que va ser publicat per primera vegada en 1945 i que ara recupera l’editorial Nórdica Libros amb il·lustracions d’Iban Barrenetxea. La història gira al voltant de sis comensals que seuen a taula amb l’objectiu d’endevinar quin és el vi que se serveix.

La tercera aposta es titula In Vino Veritas, de Virginia Gasull, una novel·la de l’editorial SUMA en la qual la inspectora Anne Oteiza és reclamada per investigar el robatori d’ampolles de vi amb etiquetes dissenyades per artistes com Dalí o Picasso. La seva investigació la portarà fins a França, on coneixerà a un enòleg que l’introduirà en el món dels vins.

Les novel·les gràfiques gaudeixen de més que bona salut. Cada any s’editen més llibres il·lustrats i, és clar, el món del vi també té els seus. Així, la quarta novel·la que recomanem és Los ignorantes de Étienne Davodeau, potser la més popular de tots, una obra gràfica francesa que gira al voltant de la relació entre Étienne Davodeau, un autor de còmic que no sap res del món del vi, i Richard Leroy, un viticultor que gairebé no ha llegit còmics. Tots dos recorreran junts el camí d’iniciació al món de l’altre.

El Vino, d’André Domine, és un altre dels llibres que per aquest Sant Jordi apostem ja que és tot un referent en el sector. Les seves més de 900 pàgines reuneixen el més interessant sobre el món del vi. Una guia d’iniciació perfecta per aquells que vulguin conèixer a fons aquest meravellós món.

I si vols una novel·la curta i intensa que comença amb una trucada i un retrobament inesperat et recomanem El invitado sorpresa, de Grégoire Bouillier. Entre els protagonistes, una ampolla de Margaux de l’any 64…

No podíem acabar el post sense citar Tras las viñas, un viaje al alma de los vinos, de Josep Roca e Imma Puig, un gran llibre que vincula la història de 12 dels millors bodeguers de tot el món amb els seus vins. Des de la vall del Napa a la tradició dels Kyervis de Georgia, des del Priorat fins a Mendoza (Argentina)… A cada parada, Josep Roca (Celler de Can Roca) desentranya els secrets dels vins alhora que Imma Puig (psicòloga) fa el mateix amb les persones.[:es]Un año más llega Sant Jordi a Catalunya, uno de los días más bonitos y especiales, donde las rosas y los libros son los protagonistas en las calles, tiendas, escuelas, redes sociales, etc.

Por eso desde Pcats hemos pensado escribir un post en el que recomendamos algunas de las novedades literarias de este año, relacionadas, como no podía ser de otra manera, con el mundo del vino, que como ya sabéis, nos inquieta y apasiona a la vez.

La primera recomendación para este Sant Jordi es un cómic sobre el mundo del vino, Vinomics -creado por diversos autores- la apuesta que ha hecho la DO Catalunya para fusionar dos sectores bien distintos, el cómic y el vino. Hace ya dos años iniciaba un proyecto en el que maridaba cómics y vinos a través del trabajo de diferentes ilustradores. Sus obras, publicadas inicialmente en la web de la DO, han sido ahora recopiladas en un libro editado por Norma Editorial que, seguro, hará las delicias de todos los amantes del vino y el cómic.

En la misma línea mencionamos La Cata, de Roald Dahl, un libro ilustrado que se ha convertido ya en todo un clásico para los amantes del vino. Uno de los más brillantes relatos de Dahl, que fue publicado por primera vez en 1945 y que ahora recupera la editorial Nórdica Libros con ilustraciones de Iban Barrenetxea. La historia gira entorno a seis comensales que se sientan a la mesa con el fin de jugar a adivinar cuál es el vino que se sirve.

La tercera apuesta se titula In Vino Veritas, de Virginia Gasull, una novela de la editorial SUMA en la que la inspectora Anne Oteiza es reclamada para investigar el robo de varias botellas de vino con etiquetas diseñadas por artistas como Dalí o Picasso. Su investigación la llevará hasta Francia, donde conocerá a un enólogo que la introducirá en el mundo de los vinos.

Las novelas gráficas gozan de más que buena salud. Cada año se editan más libros ilustrados y, claro, el mundo del vino también tiene los suyos. Así, la cuarta novela que recomendamos es Los ignorantes, de Étienne Davodeau, quizá el más popular de todos, una obra gráfica francesa que gira alrededor de la relación entre Étienne Davodeau, un autor de cómic que no sabe nada del mundo del vino, y Richard Leroy, un viticultor que casi no ha leído cómics. Ambos recorrerán juntos el camino de iniciación hacia el mundo del otro.

El Vino, d’André Domine, es otro de los libros por los que apostamos este Sant Jordi ya que es todo un referente en el sector. Sus más de 900 páginas reúnen lo más interesante sobre el mundo del vino. Una guía de iniciación perfecta para aquellos que quieran conocer a fondo este maravilloso mundo.

Y si quieres una novela corta e intensa que comienza con una llamada y un reencuentro inesperado te recomendamos El invitado sorpresa, de Grégoire Bouillier. Entre los protagonistas, una botella de Margaux del año 64…

No podíamos acabar el post sin citar Tras las viñas, un viaje al alma de los vinos, de Josep Roca e Imma Puig, un estupendo libro que vincula la historia de 12 de los mejores bodegueros de todo el mundo con sus vinos. Desde el valle del Napa a la tradición de los Kyervis de Georgia, desde el Priorat hasta Mendoza (Argentina)… En cada parada, Josep Roca (Celler de Can Roca) desentraña los secretos de los vinos mientras que Imma Puig (psicóloga) hace lo propio con las personas.[:]