La Festa del Vi Novell a Barcelona es consolida en l’agenda d’actes del vi català

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Barcelona la tercera edició de la Festa del Vi Novell. Una celebració que es consolida en l’agenda d’actes que el vi català organitza al llarg d’aquests mesos a la capital catalana.

A la festa d’enguany han participat novament els 9 cellers promotors de la iniciativa del Vi Novell: Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina. Al llarg de tot el dia van donar a tastar als participants les seves referències de Vi Novell, que ja es poden trobar a la venda a botigues especialitzades.

La festa va arrencar a les 12h de la mà de Mònica Perelló, de la Vinícola de Sarral, que va donar la benvinguda als assistents en nom de tots els cellers, i de Salvador Puig, Director General de l’INCAVI. L’afluència de públic va ser constant al llarg de tot el dia, amb pics d’assistència especialment al migdia i última hora de la tarda.

Enguany, com a novetat, es va organitzar la primera edició del Concurs de Tast per Parelles del Vi Novell, que va ser conduït pel periodista Ramon Francàs. La dinàmica del concurs consistia a reconèixer els 9 vins novells entre un total de 27 vins. 8 parelles van poder participar de la prova, que va acabar amb un empat tècnic entre dues parelles, les capitanejades pel sumiller Dani García i l’estudiant de sumilleria Marçal Font. Totes dues parelles van rebre un lot de vins amb una mostra de cada un dels vins novells que es presentaven a la festa.