Gran èxit d’assistència a la Festa del Vi Novell del Celler Masroig durant el seu desè aniversari

Més de 1.000 persones han assistit a la Festa del Vi Novell del Celler Masroig que ha tingut lloc el dissabte 16 de novembre. Després d’una dècada de tradició, la festa s’ha anat consolidant en el sector del vi com una jornada clau de la DO Montsant, vinculada a la dita “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”. En aquest sentit, la 10a Edició de la Festa del Vi Novell ha suposat un nou homenatge a la cultura i la tradició.

 La festa d’enguany ha començat a les 19 h amb l’agermanament entre el Celler Masroig i els set cellers de Santa Maria del Camí de Mallorca. Els cellers participants han estat Ramanyà, Celler Sebastià Pastor, Celler Son Crespí, Bodegues Macià Batle, Celler Jaume de Puntiró, Angel Bodegas i 7103 Petit Celler. Durant la jornada, els seus vins han tingut un gran protagonisme a la festa ja que s’han habilitat dues barres perquè els assistents poguessin tastar-los.

A continuació s’ha donat pas a un moment que ha generat gran emoció entre els assistents i és l’homenatge a alguns padrins d’anyades anteriors que han volgut assistir en un dia tan especial. Xavier Graset, Toni Falgueras i Joan Reig han estat els padrins que han format part d’aquest acte i han rebut un petit obsequi per part del celler: una ampolla màgnum personalitzada i una ampolla del vi novell d’enguany. És destacable la implicació de Toni Falgueras, qui va ser el primer padrí i impulsor d’aquesta tradició fa ja 10 anys.

Un cop finalitzat l’homenatge, ha pujat a l’escenari el padrí de l’edició, Marc Ribas, conegut per les seves aparicions als programes ‘Cuines’ i ‘Joc de Cartes’ de TV3. Ribas ha volgut arrencar el seu pregó donant l’enhorabona al celler per aquests 10 anys i destacant la importància de potenciar aquests tipus d’actes. “El vi és viu, el vi és territori. Llarga vida al vi novell”, ha conclòs.

Un cop finalitzat el pregó, s’ha donat pas a un dels moments més esperats de la festa i és quan el padrí ha d’espinjolar la bóta del Vi Novell. És un tradició que es ve realitzant des de fa generacions i que s’ha mantingut fins a dia d’avui, creant curiositat entre els assistents més joves. La bóta ha permès omplir més de 3.000 copes de vi, que s’han pogut acompanyar amb tapes, pinxos i embotits de la Carnisseria Nogales. El vi novell d’enguany és un cupatge amb varietats de carinyena i garnatxa que combina amb tot tipus de menjar relacionat amb el porc.

La festa ha continuat amb el concert de Strombers, que ha animat l’ambient amb els seus últims èxits. La banda de Cardona, que va debutar l’any 2003, s’ha convertit en un referent de les festes de Catalunya i la seva música es caracteritza per combinar diferents estils: ska, reggae, cúmbia, rumbes, country o bluegrass, entre d’altres.

 

La imatge del Vi Novell 2019, al descobert

Durant la festa s’ha pogut conèixer també la imatge del Vi Novell 2019 que enguany, a diferència d’altres edicions, no gira al voltant del porc exclusivament sinó que és un homenatge als vins novells de les anyades anteriors. En aquest sentit, la imatge d’enguany no és només una sinó nou de diferents.

Com si es tractés d’un joc, l’etiqueta del Vi Novell 2019 es presenta com un “rasca i guanya” en el qual cada ampolla és diferent. En aquest sentit, es poden descobrir totes les etiquetes de les anyades anteriors rascant les ampolles de manera aleatòria. A més de poder descobrir les 9 etiquetes anteriors, a les ampolles s’amaga també una etiqueta sorpresa que conté un premi de cara al proper any. El Celler Masroig vol commemorar així el seu 10è Aniversari, a més de ser una manera original de potenciar el seu vi novell.