Es compleixen 15 anys de la creació de Twitter, la 5à xarxa social més utilitzada a Espanya

Aquest any se celebren 15 anys des que Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone i Evan Willams van crear Twitter. Concretament va ser el 21 de març de 2006 i, des d’aquell moment, ha anat augmentant l’ús de la plataforma arribant a convertir-se en la 5à xarxa social més utilitzada pels espanyols. Segons l’informe Digital 2021, elaborat per Hootsuite i We Are Social, la xarxa social compta amb més de 353 milions d’usuaris a tot el món, que passen gairebé 6 hores mensuals.

Tot i que la plataforma ha anat perdent força durant els darrers anys, són moltes les persones que segueixen actives a la plataforma, caracteritzada per la limitació d’espai a només 140 caràcters. De fet, és precisament aquesta limitació el que la fa diferent a la resta, ja que obliga a condensar la informació i transmetre un missatge d’una manera més directa i concisa.

Ara, aprofitant el 15è aniversari de Twitter, passem a repassar algunes curiositats sobre la plataforma que potser desconeixies. I… què millor que començar pel principi? Doncs bé, la primera d’elles fa referència al nom. Sabies que en un primer moment no s’anomenava “Twitter”? Entre les diferents opcions, hi havia sobre la taula “Twiit”, “Twich”, “Stat.us” i “Twttr”, que va ser l’escollit per Noah Glass.

Un cop oberta la plataforma, algú va fer-la servir per primera vegada fent el primer tuit. Quin devia ser? Va ser justament el mateix dia de la fundació, el 21 de març de 2006, quan Jack Dorsey va publicar “Just setting up my twtr”(únicament estic configurant el meu twttr).

Si passem ara a descobrir qui passa més temps a la plataforma ens trobem que, a escala mundial, són els homes els que inverteixen més hores a la xarxa social. Segons l’informe, més del 68% dels usuaris són homes, enfront del 31% que són dones. A Espanya es manté aquesta tendència, ja que un 63% són homes mentre que un 37% són dones.

Pel que fa a les edats, els homes d’entre 35-49 anys són els que més temps passen a Twitter (19,6%), seguit dels de 25 a 34 anys (18,7%). Les dones que fan servir aquesta plataforma són les d’edats compreses entre els 18 i 24 anys (9,9%) seguides de les de 35 a 49 anys (8,8%).

Respecte els perfils de Twitter que tenen més seguidors, ens trobem a l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, que acumula pràcticament 130 milions de seguidors. Li segueix el cantant Justin Bieber, amb 114 milions. El TOP 3 el tanca l’artista Katy Perry amb més de 109 milions de seguidors.

Per últim, entrant més en detall a les xifres espanyoles, més de 7 milions d’usuaris fan servir el seu Twitter, que representa el 52,6% dels usuaris d’internet espanyols. Així, com ja us avançàvem, es posiciona com la 5à xarxa social més seguida al nostre país.