Els vins de la DO Terra Alta triomfen entre la crítica i la premsa europea

La masterclass que la DO Terra Alta va organitzar per a reconeguts professionals de diferents mercats europeus, i que va estar guiat pel Master of Wine Álvaro Ribalta, va aconseguir reunir a una trentena de periodistes i prescriptors d’alguns dels mitjans especialitzats més importants com ara Decanter, Vinum o Harpers Wine & Spirit.

Els participants van poder tastar 6 referències triades especialment per a l’ocasió i escollides  pel comitè de tast de la DO Terra Alta i entre les millor valorades a certàmens internacionals. L’objectiu de la tria era aconseguir fer un recorregut pels vins que s’elaboren sota l’empara de la DO, així com a través de les seves varietats més representatives per valorar la seva evolució amb el pas del temps.

En paraules d’Álvaro Ribalta, el més important és precisament la unió entre varietat i zona i, segons el propi Ribalta, a la Terra Alta “s’està fent bé”, sent lleials a l’origen “sense por a mostrar el que és la Terra alta, un zona amb sols pobres i molt seca, i els vins ho han de demostrar”.

Ribalta es va mostrar molt positiu pel que fa al futur dels vins de la DO Terra Alta: “Jo crec que si es segueix apostant per la qualitat, fugint del volum, d’incrementar rendiments, centrant-nos en vinya vella, qualitat, varietat autòctones, el futur és molt bo. Fins i tot internacionalment es pot assentar com una regió de referència. La Terra Alta té el potencial”.