Els vins de la DO Conca de Barberà volen ‘concarir’ Barcelona un any més

La Denominació d’Origen Conca de Barberà està duent a terme una aposta ferma per donar a conèixer els seus vins, amb la varietat autòctona ‘trepat’ com a segell distintiu, tant a professionals del sector com a públic final més enllà dels límits de la seva comarca.

El proper dilluns 23 de març els vins de la DO Conca de Barberà aterraran a Barcelona en una nova jornada dirigida a professionals del sector de la restauració i l’hostaleria de Barcelona, premsa especialitzada i prescriptors del món del vi. Més de 70 referències de 15 cellers de la DO Conca de Barberà seran les protagonistes d’una nova edició del showroom barceloní, conegut amb el lema ‘CONCArim Barcelona’. Enguany se celebrarà a la Casa Capell (Rambla del Prat, 27), que obrirà les portes a les 16:30h amb un tast lliure que s’allargarà fins a les 20:30h.

Després de l’èxit aconseguit en darreres edicions, que es van tancar amb una participació de més de 200 professionals, l’objectiu de la jornada és, no només apropar-se al públic professional de la capital catalana i presentar l’oferta vinícola de la comarca, sinó també consolidar-se com a data clau que serveixi de punt de trobada entre cellers i professionals.

També al mes de març, un dels membres de l’equip de tast de la Guia Peñin es desplaçarà a la seu del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà per tastar els vins que aquest any es publicaran a la Guia Peñin 2021. L’any 2019 va ser Javier Luengo, bon coneixedor de la zona, qui va realitzar aquesta tasca, destacant la feina dels cellers del territori en els últims anys.

És destacable també la participació de la DO Conca de Barberà a la Barcelona Wine Week (BWW). La fira, celebrada a Barcelona del 3 al 5 de febrer, va comptar amb la presència de reconeguts cellers d’arreu del país. Després de tres dies de gran activitat, la BWW va tancar les seves portes amb un sentiment de satisfacció per part dels cellers de la DO Conca de Barberà d’haver assolit els seus objectius, com generar debat amb els professionals assistents, compartir opinions amb els seus clients i donar a conèixer noves referències a la capital catalana.

 

Mostra de Vins durant la Setmana Medieval de Montblanc

L’última acció del primer quadrimestre de l’any tindrà lloc a la Mostra de Vins que es realitza durant la Setmana Medieval de Montblanc. La Mostra de Vins se celebrarà els caps de setmana del 18 i 19 d’abril, i del 25 i 26 d’abril i és un marc incomparable per donar a conèixer tant els cellers de la DO Conca de Barberà com els seus vins.

La Setmana Medieval de Montblanc és un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera tenint en compte les xifres de les anteriors edicions. La fira permet gaudir de moltes activitats i actes centrats en la vida de la Catalunya medieval i en la figura de Sant Jordi, patró de Catalunya.