El Lliurament de Premis als Millors Vins de la 13a Guia de Vins de Catalunya estrena nou format digital

La Guia de Vins de Catalunya, eina essencial per valorar i premiar els vins catalans, es manté ferma en la seva decisió de tirar endavant la 13a edició de la ja consolidada festa de presentació que segueix pendent de convocatòria. Malgrat que és un dels actes més multitudinaris del sector a Catalunya, comptant anualment amb una assistència que supera el miler de persones, enguany s’han modificat les seves línies estratègiques.

 La festa de presentació ha hagut de reinventar-se per garantir les normes de seguretat i higiene dictades per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19 i assegurar el benestar dels professionals: sommeliers, prescriptors, restauració i premsa, així com elaboradors i cellers. En aquest sentit, la primera novetat respecte a altres anys és el Lliurament de Premis als Millors Vins de La Guia de Vins de Catalunya 2021, que any rere any se celebrava a l’inici de la jornada i que enguany s’ha desvinculat de la festa de presentació.

La Guia de Vins de Catalunya premiarà, un any més, els vins més ben puntuats, valorats i tastats a cegues per l’equip, però apostant per un format digital en què s’aniran presentant els guanyadors de l’edició progressivament en petites càpsules audiovisuals produïdes per Enoturista. Així mateix, els guardonats de La Guia de Vins de Catalunya 2021 s’aniran desvetllant durant les properes setmanes, donant el tret de sortida al Lliurament de Premis amb un vídeo introductori que sortirà publicat demà, 30 de setembre, i on es concretaran tots els detalls d’aquest nou format.

El format digital assegura la continuïtat d’uns premis representatius del sector que posen en valor la qualitat i la diversitat dels vins catalans, a més de garantir les mesures de seguretat per fer front a la crisi sanitària actual. Per altra banda, aquest nou format permet accedir al contingut de manera immediata, en qualsevol moment i des dels diferents dispositius electrònics, donant així la possibilitat a tots els usuaris de conèixer de primera mà els guanyadors de l’edició. El format digital permet també reviure tots els premis sempre que es desitgi i immortalitzar un moment tan important en un any tan significatiu.

La Guia de Vins de Catalunya 2021 sortirà publicada el proper 15 d’octubre i es podrà adquirir tant en format paper com en digital. El 2020 ha posat de manifest el pes dels continguts digitals, així que la Guia Online 2021 té més pes i importància que mai.