Rècord d’assistència a la Festa de la Guia de Vins de Catalunya 2017

La Guia de Vins de Catalunya

Comments (0) / 12:40

Un any més, la Guia de Vins de Catalunya ha celebrat la seva sortida al mercat amb una Festa per a professionals de la restauració i de la distribució. Durant la jornada els més de 1000 assistents han pogut provar i tastar els vins que han obtingut més de 9,5 punts en la present edició. Entre els vins millor puntuats, destaquen les referències guanyadores:

  • Premi La Guia 2017 al Millor Vi: Ex aequo amb 9.86 punts, Pater 2013, FicàriaVins, DO Montsant; Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.
  • Premi La Guia 2017 Millor Vi Negre: Ex aequo amb 9.86 punts, Pater 2013, FicàriaVins, DO Montsant; Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.
  • Premi La Guia 2017 al Millor Vi Blanc: Ex aequo amb 9.82 punts, Microvi C. Blanca Collita Tardana Acàcia 2015, La Vinyeta, DO Empordà; Matraketa Blanc 2015, Ficària Vins, DO Montsant; VinumVerum Cartoixà 2015, Terroir al Límit, DOQ Priorat; Collbaix Singular Blanc d’Àmfora 2013, Celler El Molí, DO Pla de Bages.
  • Premi La Guia 2017 al Millor Vi Escumós: Mestres Mas Via Vintage Brut Gran Reserva Màgnum 1997, Caves Mestres, DO Cava, amb 9.83 punts.
  • Premi La Guia 2017 al Millor Vi Dolç: —Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l’Empordà, Celler Martí Fabra, DO Empordà amb 9.81 punts.
  • Premi La Guia 2017 al Millor Vi Rosat: Cal·ligrama, Celler AixalàAlcait, DOQ Priorat, amb 9.65 punts.

A la gala de lliurament de premis conduïda per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, presentadors del programa Glops de TV3, s’han lliurat també els següents premis honorífics.

  • Premi La Guia 2017 Trajectòria: Josep Bujan.
  • Premi La Guia 2017 Territori: Bodegas Puiggròs.
  • Premi La Guia 2017 Futur: Aliances per la Terra.
  • Premi La Guia 2017 Informació al Consumidor: Recaredo.

Aquest any la festa s’ha celebrat a la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu i entre els més de 1000 assistents no han faltat les entitats més representatives del sector (la majoria de denominacions d’origen catalanes, Salvador Puig, director de l’INCAVI i Jordi Agràs, Director dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona.